Privacybeleid

Wij bij IDEAL OF SWEDEN ("Ideal of Sweden", "wij", "onze" en "ons") geven om uw privacy en willen dat u zich veilig voelt wanneer we uw persoonsgegevens verwerken. Met dit privacybeleid willen we u informatie verstrekken over onze verwerking van persoonsgegevens wanneer u:

Hieronder vindt u informatie over hoe en waarom wij uw persoonsgegevens verwerken. De informatie beschrijft ook uw rechten , de wettelijke basis voor onze verwerking en de opslagperiode waarvoor we uw persoonsgegevens bewaren.

Kortom: Waarom verwerken wij uw persoonsgegevens?

Een gedetailleerde beschrijving van onze verwerking van uw persoonsgegevens vindt u in de verschillende hoofdstukken hieronder. Door op de bovenstaande links te klikken kunt u meer lezen over elk specifiek scenario.

In dit beleid kunt u meer lezen over het volgende:

Ideal of Sweden is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens

Ideal of Sweden AB, een Zweeds bedrijf met bedrijfsregistratienummer 556889-7994, is als verwerkingsverantwoordelijke verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens wanneer u uw persoonsgegevens met ons deelt.

Als u vragen heeft over onze verwerking van uw persoonsgegevens, of als u een van uw rechten op grond van de wetgeving inzake gegevensbescherming wilt uitoefenen, neem dan contact met ons op via ons e-mailadres [email protected] of laat hier een verzoek achter . Ons postadres is

IDEAL OF SWEDEN AB
Gamla Rådstugugatan 33
602 24 Norrköping
Sweden

Support E-mail: [email protected]

Welke persoonsgegevens moet u met ons delen?

In principe bent u niet verplicht om uw persoonsgegevens aan ons te verstrekken. Als u echter onze producten wilt kopen, hebben we enkele van uw persoonsgegevens nodig om uw aankoop te administratief te verwerken en om te voldoen aan wetgeving of andere wettelijke vereisten.

U vindt een beschrijving van de scenario's wanneer u uw persoonsgegevens aan ons moet verstrekken en welke persoonsgegevens u moet verstrekken in de onderstaande tabellen, waarbij de wettelijke basis "Uitvoering van het contract" of "Wettelijke verplichting" is. Als u in dergelijke scenario's uw persoonsgegevens niet aan ons verstrekt, kunt u bijvoorbeeld geen aankoop doen.

Hoe verwerken wij uw persoonsgegevens?

In onderstaande tabellen kunt u meer lezen over hoe wij uw persoonsgegevens verwerken. Omdat we wettelijk verplicht zijn om een deel van de informatie aan u te verstrekken, is de tekst uitgebreid en kan deze als moeilijk te begrijpen worden ervaren. Als u vragen heeft over de informatie die hierin wordt vermeld, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

De onderstaande tabellen beschrijven in detail (i) wanneer we uw persoonsgegevens verwerken (ii), wat voor soort gegevens we verwerken, (ii) waarom we uw persoonsgegevens verwerken, (iv) hoe lang we uw persoonsgegevens zullen verwerken en (v ) de rechtsgrond voor de verwerking. De wettelijke grondslag is de grondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens volgens de AVG.

Als u met ons communiceert zonder een aankoop te doen, bijv. via onze chat of onze sociale media

Als u contact met ons heeft voordat u een aankoop doet, bijv. door ons een e-mail te sturen, onze chatfunctie te gebruiken of ons een bericht te sturen via onze sociale media, verwerken wij uw persoonsgegevens zoals beschreven in de onderstaande tabellen. We verwerken de persoonsgegevens die u ons verstrekt en informatie van uw sociale media-account (als u een dergelijk account gebruikt om met ons te communiceren).

Wanneer u contact met ons opneemt via een social media-platform, raden wij u aan ook de privacy-informatie van dat platform te lezen.

Om met u te communiceren.
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Communiceren bijv. via e-mail, chat of onze website
 • Communiceren via sociale media, bijv. als u een opmerking maakt op onze site of berichten
 • Antwoorden op uw vragen en u de best mogelijke service bieden
 • Informatie die u aan ons verstrekt (bijv. naam en contactgegevens)
 • Als u met ons communiceert via onze sociale-mediasites (bijv. onze Instagram), verwerken we ook:
  • Informatie uit uw profiel op de betreffende sociale media (gebruikersnaam en eventuele foto die u voor uw account hebt gekozen)
  • Overige informatie over de kwestie waarvoor u contact met ons opneemt

Gerechtvaardigd belang
De persoonsgegevens worden verwerkt op basis van ons gerechtvaardigd belang om te communiceren met u die contact met ons heeft opgenomen.

Bewaartermijn: Wij zullen uw persoonsgegevens regelmatig verwijderen.
 • Als u met ons chat op onze website of via Facebook Messenger, worden uw persoonsgegevens verwijderd zodra uw kwestie volledig is opgelost, tenzij u ervoor kiest om met ons te blijven communiceren door bijvoorbeeld uw e-mailadres in te geven.
 • Als u contact met ons opneemt wanneer de chat is gesloten of via e-mail, worden uw persoonsgegevens bewaard voor een periode van zes (6) maanden nadat de kwestie is opgelost, zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.
 • Uw communicatie met ons op sociale media (bijv. opmerkingen) kan op elk moment door u worden verwijderd. We zullen berichten of opmerkingen die in strijd zijn met de regels van het platform of in strijd met de toepasselijke wetgeving zo snel mogelijk verwijderen.
Om uw berichten op sociale media te delen
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Delen van berichten die u hebt geüpload op sociale media waarin u ons hebt getagd
 • Informatie uit uw profiel op de betreffende sociale media (gebruikersnaam en eventuele foto die u voor uw account hebt gekozen)
 • Andere informatie in uw bericht

Toestemming
De persoonsgegevens worden verwerkt op basis van uw toestemming. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken.

Bewaartermijn: Uw berichten worden gedeeld op onze sociale media totdat we het bericht verwijderen of u ons vraagt om het te verwijderen.

Als u onze website bezoekt

We analyseren hoe onze website wordt gebruikt en bieden u op basis van een dergelijke analyse relevante marketing op andere websites die u bezoekt. Dit betekent dat uw persoonsgegevens worden verwerkt wanneer u onze website bezoekt. Om uw privacy te beschermen hebben wij maatregelen genomen om te voorkomen dat u bij uw bezoek aan onze website identificeerbaar bent. Zo slaan we alleen een versleutelde versie van uw IP-adres op.

Wanneer u onze website bezoekt, verzamelen wij uw persoonsgegevens van het apparaat waarmee u onze website en die van de bedrijven waarmee wij samenwerken, bezoekt (zie hieronder). Dergelijke bedrijven gebruiken ook eerdere informatie die ze over u hebben om u interessante aanbiedingen van ons te laten zien.

Wanneer u onze website gebruikt, verzamelen wij persoonsgegevens door middel van cookies. Als u wilt weten hoe we dit doen, staat dat beschreven in ons Cookiebeleid dat u hier vindt.

Om te analyseren hoe onze website wordt gebruikt
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Analyseren hoe u onze website gebruikt om onze website, producten en diensten te verbeteren. Hiervoor gebruiken wij de analysedienst van Google Analytics .

  De analyseservice houdt in dat we een willekeurige ID op uw apparaat plaatsen om uw apparaat te onderscheiden van andere bezoekers en om patronen te herkennen in het gebruik van onze website. We zullen echter niet weten wie u bent.

  De persoonsgegevens die we verzamelen, worden onder meer gebruikt om functies te optimaliseren en om de website aan te passen aan onze bezoekers.
 • Een versleutelde versie van uw IP-adres die wij bij Ideal of Sweden niet aan u als individu kunnen koppelen
 • Informatie over uw apparaat/browser (in welk gebied van het land u onze website gebruikt en welke schermresolutie u heeft)
 • Informatie over uw activiteiten op de website, bijvoorbeeld waar u op klikt en hoe vaak u onze website hebt bezocht
 • Andere informatie die Google over u heeft, bijv. informatie over van welke site u ons heeft gevonden

Toestemming
De persoonsgegevens worden verwerkt op basis van uw toestemming. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken.

U kunt voorkomen dat Google Analytics uw persoonsgegevens gebruikt door deze browser-add-on te downloaden en te installeren .

Bewaartermijn: Wij bewaren uw persoonsgegevens voor een periode van zes (6) maanden na uw bezoek aan onze website.

Google zal uw persoonsgegevens blijven opslaan voor hun eigen doeleinden en Google zal u afzonderlijk informeren over dergelijke opslag.
Om u online relevante marketing van ons te laten zien
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Onze producten te promoten door u online aanbiedingen en marketing te tonen waarin u volgens ons geïnteresseerd bent

  Dergelijke marketing tonen wij u op andere websites die u bezoekt en op Google (waaronder YouTube), Snapchat , TikTok en Facebook (waaronder Instagram). U ziet marketing op basis van informatie die deze bedrijven vooraf over u hebben (zogenaamde profilering*)
 • Delen van informatie over u met onze marketingdiensten zodat deze marketingdiensten informatie krijgen over welk type bezoekers in ons geïnteresseerd zijn
 • Een versleutelde versie van uw IP-adres die wij bij Ideal of Sweden niet aan u als individu kunnen koppelen
 • Naam
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • U krijgt zoekresultaten en advertenties te zien op basis van:
  • Een analyse van hoe u onze website gebruikt, bijv. welke artikelen u in uw winkelwagentje plaatst
  • Informatie die de marketingdiensten die we gebruiken al over u hebben, bijv. informatie over van welke site u ons heeft gevonden

Toestemming
De persoonsgegevens worden verwerkt op basis van uw toestemming. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken.

Hier kkunt u keuzes maken over de marketing die u van Google ziet en hier op Facebook onder het kopje advertentie-instellingen kunt u kiezen welke marketing u op Facebook wilt zien.

Bewaartermijn: U krijgt gedurende een periode van zes (6) maanden na uw bezoek aan onze website marketing van ons te zien.

Google (inclusief YouTube), Snapchat, Facebook (inclusief Instagram) en/of TikTok zullen uw persoonsgegevens blijven verwerken als onafhankelijke verwerkingsverantwoordelijken. Informatie over hoe lang ze uw persoonsgegevens bewaren, kunt u vinden in hun respectieve privacy-informatie.

*Profilering: Wij maken gebruik van zogenaamde profilering om u aanbiedingen te kunnen tonen die voor u relevant zijn en om u te voorzien van op maat gemaakte marketing. We gebruiken profilering omdat u anders aanbiedingen en informatie zou zien waarin u waarschijnlijk niet geïnteresseerd bent. U hebt het recht om bezwaar te maken tegen profilering zoals hieronder beschreven in het hoofdstuk waarin uw rechten worden uitgelegd.

Om u te herinneren aan items die u nog in uw winkelwagen heeft
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Sturen van informatie over artikelen die u nog in uw winkelwagen heeft als u onze website heeft verlaten zonder de artikelen te kopen
 • E-mailadres

Toestemming
De persoonsgegevens worden verwerkt op basis van uw toestemming. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken.

Bewaartermijn: we verwijderen uw persoonsgegevens drie (3) dagen nadat u het artikel in uw winkelwagen heeft geplaatst.

U kunt op elk moment bezwaar maken tegen het ontvangen van marketing van ons.

Als u een aankoop doet

Wanneer u een aankoop doet, verwerken wij uw persoonsgegevens zoals hieronder beschreven. Dergelijke persoonsgegevens worden rechtstreeks van u verzameld. Klarna kan ook persoonsgegevens gebruiken waarover Klarna al eerder beschikt en zal u hierover separaat informeren.

Om uw aankoop te beheren en mogelijk te maken
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Uw aankoop administratief verwerken
 • U een betalingsoplossing bieden aangeboden door Klarna
 • U een orderbevestiging sturen
 • Het artikel dat u hebt gekocht, leveren via onze leveringspartner die door u werd gekozen
 • Naam
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer
 • Adres
 • Persoonlijk identificatienummer
 • Overige informatie over uw bestelling, zoals een gepersonaliseerde tekst die u hebt gekozen voor uw product

Uitvoering van het contract

De verwerking is nodig om uw aankoop administratief te kunnen verwerken.

Bewaartermijn: Wij bewaren de persoonsgegevens tijdens het aankoopproces en daarna voor een periode van drie (3) maanden na de betreffende aankoop. In het geval van een claim, geschil of iets dergelijks moeten we sommige van uw persoonsgegevens voor een langere periode bewaren volgens wat hieronder wordt vermeld.

Uw bestel- en betaalgegevens worden langer bewaard om te voldoen aan de boekhoudwetgeving .
Naast het bovenstaande worden uw persoonsgegevens ook door Klarna verwerkt om uw betaling te beheren. Klarna is de verwerkingsverantwoordelijke van een dergelijke verwerking van uw persoonsgegevens en zal u afzonderlijke informatie geven over het gebruik van persoonsgegevens door Klarna.
Om klantenservice te bieden en uw bestelling te volgen
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Klantenservice bieden en antwoorden op al uw vragen over uw aankoop, bijv. via e-mail, chat of onze website
 • Uw bestelling volgen en u trackinginformatie bezorgen als u ons daarom heeft gevraagd
 • naam
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer
 • Informatie over uw aankoop en andere informatie die u aan ons verstrekt
 • Als u ons vraagt uw bestelling te volgen, verwerken wij:
  • E-mailadres
  • Postcode

Gerechtvaardigd belang

De persoonsgegevens worden verwerkt op basis van ons gerechtvaardigd belang om klantenservice te verlenen.

Bewaartermijn: Wij verwijderen uw persoonsgegevens één (1) jaar nadat uw klantenservicekwestie is opgelost.
Het versturen van nieuwsbrieven
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Versturen van informatie via e-mail en/of sms over nieuws, marketing, aanbiedingen, kortingen en uitnodigingen (“nieuwsbrieven”) naar u die een aankoop heeft gedaan
We sturen u enkel nieuwsbrieven als u niet eerder bezwaar hebt gemaakt tegen het ontvangen ervan
 • Naam
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer

Gerechtvaardigd belang

De persoonsgegevens worden verwerkt op basis van ons gerechtvaardigd belang om Ideal of Sweden te promoten bij u die een aankoop heeft gedaan.

 • Verbetering en ontwikkeling van onze nieuwsbrieven door te analyseren hoe u ze opent en waar u op klikt in de nieuwsbrieven
Meer lezen over dit type analyse? Een uitgebreidere beschrijving hiervan vindt u in onze informatie over cookies.
 • Informatie over hoe u onze nieuwsbrieven opent en waar u op klikt
 • IP-adres
 • E-mailadres

Gerechtvaardigd belang

De persoonsgegevens worden verwerkt op basis van ons gerechtvaardigd belang om onze marketing te analyseren.

Bewaartermijn: Als u een aankoop heeft gedaan, ontvangt u gedurende één (1) jaar na uw aankoop nieuwsbrieven, tenzij u ervoor kiest om u daarvoor af te melden of er bezwaar tegen heeft. Als u bezwaar heeft tegen het ontvangen van marketing van ons, houden we dit bij in onze "uitschrijflijst" om te voorkomen dat u verder marketingmateriaal ontvangt.
Om beoordelingen van klanten te publiceren
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Versturen van een verzoek per e-mail aan u om een beoordeling van het door u gekochte product in te dienen
 • Publiceren van beoordelingen van onze producten die u hebt gekozen om in te dienen
 • Naam (uw voornaam en eerste letter van uw achternaam) die we al hebben van uw aankoop
 • E-mailadres
 • Informatie die u verstrekt in uw beoordeling van het product

Toestemming

De persoonsgegevens worden verwerkt op basis van uw toestemming. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken.

Bewaartermijn: we sturen u na uw aankoop een verzoek om een klantbeoordeling in te dienen. We stoppen met het verzenden van verzoeken als u bezwaar maakt tegen het ontvangen van dergelijke e-mails. Als u ervoor kiest om een beoordeling in te dienen, zullen we uw beoordeling en uw persoonsgegevens van onze website verwijderen zes maanden nadat uw beoordeling is gepubliceerd.
Om te voldoen aan de boekhoud- en accountingwetgeving
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Informatie opslaan voor boekhoudkundige en accountancy-doeleinden
 • Naam
 • Historiek met betrekking tot gedane betalingen
 • Andere informatie die de boekhouding vormt

Wettelijke verplichting

De verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan wettelijke verplichtingen waaraan wij zijn onderworpen, namelijk de boekhoud- en accountancy-wetgeving.

Bewaartermijn: We zullen elk document dat boekhoudmateriaal vormt en de daarin opgenomen persoonsgegevens gedurende zeven (7) tot acht (8) jaar bewaren in overeenstemming met de boekhoud- en accountancy-wetgeving. De regeling houdt in dat wij boekhoudmateriaal bewaren tot en met het zevende jaar na afloop van het kalenderjaar van het boekjaar waarop de persoonsgegevens betrekking hebben.

Als u zich abonneert op onze nieuwsbrieven

In onderstaande tabel wordt beschreven hoe wij uw persoonsgegevens verwerken als u zich abonneert op onze nieuwsbrieven. We verzamelen uw persoonsgegevens rechtstreeks van u en verstrekken zelf enkele persoonsgegevens door te analyseren hoe u onze nieuwsbrieven gebruikt.

Het versturen van nieuwsbrieven
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Versturen van informatie via e-mail en/of sms over nieuws, marketing, aanbiedingen, kortingen en uitnodigingen (“nieuwsbrieven”) naar u die ervoor heeft gekozen zich te abonneren op onze nieuwsbrieven
 • Als u zich abonneert op onze nieuwsbrieven om korting te krijgen op uw eerste aankoop, verwerken we ook informatie over het soort producten waarin u geïnteresseerd bent om u op maat gemaakte inhoud in de nieuwsbrief te geven
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer
 • Informatie over het type producten waarin u geïnteresseerd bent (als u ervoor heeft gekozen dit te mee te delen)

Toestemming

De persoonsgegevens worden verwerkt op basis van uw toestemming. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken.

 • Verbetering en ontwikkeling van onze nieuwsbrieven door te analyseren hoe u ze opent en waar u op klikt in de nieuwsbrieven. We gebruiken ook informatie over uw geboortedatum om onze marketing te analyseren.
Meer lezen over dit type analyse? Een uitgebreidere beschrijving hiervan vindt u in onze informatie over cookies.
 • Informatie over hoe u onze nieuwsbrieven opent en waar u op klikt
 • IP-adres
 • E-mailadres
 • Geboortedatum

Gerechtvaardigd belang

De persoonsgegevens worden verwerkt op basis van ons gerechtvaardigd belang om onze marketing te analyseren.

Bewaartermijn: U kunt er op elk moment voor kiezen om u af te melden of bezwaar te maken tegen het ontvangen van nieuwsbrieven en marketing. Als u bezwaar heeft tegen het ontvangen van marketing van ons, houden we dit bij in onze "uitschrijflijst" om te voorkomen dat u verder marketingmateriaal ontvangt.

Als u bezwaar heeft gemaakt tegen het ontvangen van marketing van ons

We slaan informatie op over u die bezwaar heeft gemaakt tegen het ontvangen van marketing van ons. Wij hebben de persoonsgegevens van u ontvangen.

Om te voldoen aan de marketingwetgeving
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Als u hebt aangegeven dat u geen marketing van ons wenst te ontvangen, zullen we dergelijke informatie opslaan in een "uitschrijflijst" om ervoor te zorgen dat we u geen marketing sturen
 • Naam
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer

Wettelijke verplichting

De verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan wettelijke verplichtingen waaraan wij zijn onderworpen, d.w.z. de marketingwetgeving die ons verplicht om geen marketingmateriaal te sturen naar personen die bezwaar hebben gemaakt tegen het ontvangen van dergelijke marketing.

We kunnen er niet voor zorgen dat u geen marketing van ons ontvangt zonder uw persoonsgegevens voor dit doel te verwerken en u bent daarom verplicht om uw persoonsgegevens aan ons te verstrekken.

Bewaartermijn: U wordt tot nader order vermeld in onze “uitschrijflijst”.

Als u deelneemt aan een van onze wedstrijden op sociale media

Als u deelneemt aan een van onze wedstrijden op onze sociale media, verwerken wij de persoonsgegevens die wij verzamelen uit uw deelname en persoonsgegevens van uw sociale media-account.

Om u in staat te stellen deel te nemen aan onze wedstrijd
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Beheer van uw deelname aan onze wedstrijd

  Als u deelneemt aan een wedstrijd op onze sociale media, deelt u uw deelname bijvoorbeeld in een bericht of in een opmerking (volgens de voorwaarden voor de specifieke wedstrijd)
 • Ervoor zorgen dat de wedstrijdinzendingen voldoen aan het wedstrijdreglement
 • Contactgegevens die u gebruikt bij deelname aan de wedstrijd, bijv. uw gebruikersnaam op de betreffende sociale media
 • Indiening van de inzending en andere informatie die u vermeldt wanneer u deelneemt, bijv. in een bericht of een opmerking
 • Informatie die relevant is om in aanmerking te komen als deelnemer aan de wedstrijd, bijv. informatie over uw leeftijd

Gerechtvaardigd belang

Ons gerechtvaardigd belang om uw persoonsgegevens te verwerken om u in staat te stellen deel te nemen aan de wedstrijd.

Bewaartermijn: uw inzending wordt door ons beoordeeld gedurende de tijd dat de wedstrijd loopt. Als u de wedstrijd wint, zullen we informatie over uw overwinning opslaan en promoten.

Als u deelneemt aan een wedstrijd op sociale media, wordt uw inzending bewaard totdat u deze verwijdert, bijv. door uw bericht of opmerking te verwijderen.

Als u een klacht indient of uw aankoop intrekt of als we een discussie hebben over uw aankoop

We doen er alles aan om het onze klanten naar de zin te maken en ontvangen daarom zelden klachten, maar mocht u een klacht willen indienen, uw aankoop willen herroepen of uw aankoop willen bespreken, dan verwerken we uw persoonsgegevens zoals hieronder beschreven. Wij verzamelen uw persoonsgegevens van u of verstrekken deze zelf.

Houd er rekening mee dat de lopende claim of recht kan betekenen dat we niet al uw persoonsgegevens kunnen verwijderen na uw verzoek.

Om intrekkingen, klachten of claims af te handelen
Welke verwerkingen wij uitvoeren Welke persoonsgegevens wij verwerken Onze wettelijke basis voor de verwerking
 • Afhandeling van intrekkingen, klachten of claims
 • Initiëren van mogelijke claims of ons verdedigen tegen een mogelijke klacht of claim
 • Naam
 • Contactgegevens die u heeft gekozen om te gebruiken, bijv. e-mailadres en/of telefoonnummer
 • Informatie uit onze communicatie met u met betrekking tot de claim, bijv. bestelnummer en andere informatie over uw aankoop

Wettelijke verplichting

De verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan wettelijke verplichtingen waaraan wij zijn onderworpen, nl. het consumentenrecht.

In deze gevallen moet u uw persoonsgegevens aan ons verstrekken, omdat we anders niet in staat zijn om te voldoen aan uw consumentenrechten.

Gerechtvaardigd belang

We hebben ook een gerechtvaardigd belang om uw persoonsgegevens te verwerken om ons te verdedigen tegen een eventuele klacht of claim.

Bewaartermijn: we bewaren uw persoonsgegevens vanaf het moment dat de klacht of claim werd ingediend en voor de duur van een dergelijke klacht of claim.

Wie kan toegang krijgen tot uw persoonsgegevens en waarom?

Uw persoonsgegevens worden in eerste instantie door ons verzameld en verwerkt en we verkopen uw persoonsgegevens niet. Dit betekent dat uw persoonsgegevens worden verwerkt door onze medewerkers, maar alleen door medewerkers die deze toegang nodig hebben om hun werk uit te voeren.

Om zaken te doen, moeten we samenwerken met leveranciers en partners die uw persoonsgegevens zullen verwerken. Wij zijn verantwoordelijk voor het delen van uw persoonsgegevens en om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens veilig zijn wanneer ze worden gedeeld met derden, zoals hieronder uiteengezet.

We delen uw persoonsgegevens met de volgende ontvangers:

Als u vragen hebt over de manier waarop wij uw persoonsgegevens delen of als u meer wilt weten over met wie wij uw persoonsgegevens delen, aarzel dan niet om ons te contacteren .

Waar worden uw persoonsgegevens verwerkt?

Wij, evenals onze verwerkers, verwerken uw persoonsgegevens voornamelijk binnen de EU/EER. In sommige gevallen zullen we uw persoonsgegevens buiten de EU/EER overdragen. Een dergelijke overdracht vindt echter alleen plaats in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming, wat inhoudt dat we uw persoonsgegevens buiten de EU/EER zullen overdragen wanneer we een passend niveau van bescherming van uw persoonsgegevens kunnen garanderen.

Als u meer wilt weten over welke waarborgen wij treffen voor de doorgifte van persoonsgegevens, neem dan gerust contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u aan het begin van dit privacybeleid.

Wat zijn uw rechten als wij uw persoonsgegevens verwerken?

U hebt bepaalde rechten die u kunt uitoefenen om invloed uit te oefenen op de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken. Wat die rechten zijn, leest u hieronder.

Als u meer wilt weten over uw rechten of als u een van uw rechten wilt uitoefenen, neem dan contact met ons op en wij helpen u verder. Raadpleeg hiervoor de contactgegevens aan het begin van dit privacybeleid.

Recht een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit

U hebt altijd het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit. U kunt dit doen in de EU/EER-lidstaat waar u woont, werkt of waar een inbreuk op de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming zou hebben plaatsgevonden. De toezichthoudende autoriteit in Zweden is de Zweedse Autoriteit voor Privacybescherming (Integritetsskyddsmyndigheten).

Recht om uw toestemming in te trekken en bezwaar te maken tegen verwerking

U hebt het recht om de toestemming die u ons hebt gegeven, geheel of gedeeltelijk in te trekken.

U hebt altijd het recht om bezwaar te maken tegen onze verwerking van uw persoonsgegevens wanneer de verwerking wordt uitgevoerd voor marketing- en profileringsdoeleinden, zoals wanneer wij nieuwsbrieven of marketing op maat versturen. In de bovenstaande tabellen kunt u meer lezen over profilering.

U hebt ook het recht bezwaar te maken tegen onze verwerking van uw persoonsgegevens wanneer de verwerking is gebaseerd op de rechtmatige grondslag "gerechtvaardigd belang" . In sommige gevallen kunnen we uw persoonsgegevens blijven verwerken op basis van ons gerechtvaardigd belang, zelfs als u bezwaar hebt gemaakt tegen onze verwerking (bijvoorbeeld wanneer we uw persoonsgegevens moeten opslaan). Dit kan het geval zijn als we dwingende, gerechtvaardigde redenen voor de verwerking kunnen aantonen die zwaarder wegen dan uw belangen, rechten en vrijheden of als het doel van de verwerking is om een rechtsvordering vast te stellen, uit te oefenen of te verdedigen.

Recht op informatie en toegang

U hebt het recht om bevestiging te krijgen over het feit of wij al dan niet persoonsgegevens over u verwerken. Indien wij uw persoonsgegevens verwerken, heeft u tevens het recht om een kopie te krijgen van de door ons verwerkte persoonsgegevens, alsmede informatie over de wijze waarop wij uw persoonsgegevens verwerken.

Recht op rectificatie

U hebt het recht om onjuiste persoonsgegevens die wij van u verwerken, te corrigeren en ons te verzoeken om onvolledige persoonsgegevens aan te vullen.

Recht op gegevenswissing (“het recht om te worden vergeten”) en beperking van de verwerking

Onder bepaalde omstandigheden hebt u het recht ons te verzoeken uw persoonsgegevens te verwijderen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld of anderszins zijn verwerkt of als u uw toestemming waarop de verwerking was gebaseerd, heeft ingetrokken en er geen andere wettelijke grondslag voor verwerking is.

Onder bepaalde omstandigheden hebt u ook het recht ons te verzoeken de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer de juistheid van de persoonsgegevens door u wordt betwist, of de verwerking onrechtmatig is, en u niet wilt dat wij uw persoonsgegevens verwijderen, maar u in plaats daarvan ons verzoekt ons gebruik ervan te beperken.

Recht op gegevensoverdraagbaarheid

Onder bepaalde omstandigheden hebt u het recht om uw persoonsgegevens van ons te ontvangen in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machineleesbaar formaat en, indien technisch haalbaar, uw persoonsgegevens te laten overdragen aan een ander bedrijf ("gegevensoverdraagbaarheid"). Dit is van toepassing op persoonsgegevens die u aan ons hebt verstrekt in een gestructureerd, veelgebruikt en machineleesbaar formaat, als onze verwerking van uw persoonsgegevens geautomatiseerd wordt uitgevoerd en de wettelijke basis voor onze verwerking is gebaseerd op het uitvoeren van een contract of uw toestemming.

Belangenafweging bij verwerking van persoonsgegevens op basis van de wettelijke grondslag “gerechtvaardigde belangen”

Zoals we hierboven aangeven, verwerken we uw persoonsgegevens voor sommige doeleinden op basis van ons "gerechtvaardigd belang". Door een belangenafweging uit te voeren met betrekking tot onze verwerking van uw persoonsgegevens, zijn we tot de conclusie gekomen dat ons gerechtvaardigd belang voor de verwerking zwaarder weegt dan uw belangen of rechten die de bescherming van uw persoonsgegevens vereisen.

Wilt u meer informatie over onze belangenafwegingen, neem dan gerust contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u aan het begin van dit privacybeleid.


Dit privacybeleid is aangenomen door IDEAL OF SWEDEN op 1 oktober 2021.